Lue aina rahapelien ohjeet!

Ohjeiden lukeminen on tärkeää

Moni pelaaja ajattelee, että rahapelit on niin helppoja, että unohtaa täysin tutustua pelin ohjeisiin. On totta, että erityisesti kolikkopelit ovat suunniteltu hyvin yksinkertaisiksi, jotta pelaamisen voi aloittaa miltei välittömästi, mutta kenties juuri tästä syystä ohjeet kannattaa lukea tarkkaan läpi.

Säästyt yllätyksiltä

Ohjeiden lukemisella pelaaja auttaa itseään käytännössä kertaamaan pelin säännöt. Tässä pätee hyvin lausahdus: “kertaus on opintojen äiti”. Lukemalla säännöt pelaaja voi helposti löytää yksityiskohtia mistä tahansa pelistä, mikä ei välttämättä selviä, vaikka pelaaja pelaisi peliä jo pitkään. Yksi hyvä esimerkki tästä ovat slottien bonustoiminnot. Ne vaikuttavat ensisilmäyksellä hyvin samankaltaisilta. Jokaisessa kolikkopelissä on wildeja, ilmaiskierroksia ja voittokertoimia. Kuitenkin erityisesti monimutkaisemmissa sloteissa bonustoiminnot käynnistyvät, mikäli ruudulle iskeytyy tietty symboli tai tietyllä panostasolla, joka ilmoitetaan vain pelin ohjeissa. Joissakin peleissä bonustoiminnot saattavat olla valinnaisia tarkoittaen sitä, että pelaajan täytyy valita esim. kahdesta tai kolmesta bonustoiminnosta mieleisensä. Toinen voi tarjota korkeita voittokertoimia kun taas toinen suurta määrää ilmaiskierroksia. Tiedot kustakin bonuksesta on usein saatavilla vain pelin ohjeista, jolloin pelaaja voi etukäteen valmistautua valitsemalla itselleen oivallisemman vaihtoehdon.

Palautusprosentti lukee ohjeissa

Yksittäisen pelaajan kannattaa aina ottaa selville pelin RTP eli palautusprosentti. Se on luku, joka kertoo kuinka suuren summan pelaaja keskimäärin saa palautettua itselleen kierroksen aikana. Esimerkiksi mikäli slotin palautusprosentti on 95 %, tarkoittaa se, että pelin tietokone ottaa itselleen keskimäärin 5 % jokaisesta kierroksesta. Näin ollen pelaajan kannattaa aina valita mahdollisimman korkea palautusprosentti. Palautusprosentti ilmoitetaan lähestulkoon aina pelin ohjeissa, mikäli se ei lue ohjeiden alla, saa sen selville myös yksinkertaisella nettihaulla. Sellaista peliä ei kannata kokeilla, jonka valmistaja ei palautusprosenttia ilmoita, sillä se kielii usein luvun alhaisuudesta.

Pääset nopeammin peliin sisälle

Pelin ohjeiden on tarkoitus tehdä peli nopeammin tutuksi. Lukemalla ohjeet nopeasti saa pelaaja nopeammin pelin toiminnoista kaiken irti. Valmistajan etuna on myös tehdä peleistä monipuolisempia ja kiinnostavampia, jolloin ohjeosio on luonnollinen paikka informoida pelaajaa pelin yksityiskohdista.